Aloitussivu / Palvelut / Tietopalvelut / Perustiedot

Perustiedot

Väestötietojärjestelmässä on kaikki

Väestötietojärjestelmä on maamme tärkeimpiä perusrekistereitä ja sitä ylläpitävät maistraatit ja Väestörekisterikeskus. Väestötietojärjestelmä sisältää ajantasalla olevaa tietoa suomalaisista ja Suomessa asuvista ulkomaalaisista, rakennuksista ja rakennushankkeista, huoneistoista ja kiinteistöistä. Väestötietojärjestelmän tiedosta hyötyvät julkishallinnon lisäksi yliopistot ja tutkimuslaitokset, eläkelaitokset, pankit ja luottolaitokset, kansalaiset sekä useat yritykset.

Oikeaa tietoa

Osoitteiden oikeellisuus on usein ongelma - oikean tiedon avulla tavoitat oikeat, elävät ihmiset.

Väestötietojärjestelmän vakinaisten osoitetietojen oikeellisuusprosentti oli marraskuussa 2009 Väestötietojen luotettavuustutkimuksen mukaan 99,0%.
Muut henkilötiedot kuten nimet, kansalaisuus ja äidinkieli olivat rekisterissä täysin oikein.

Väestötietojärjestelmän tarkkuus ja ajantasaisuus on mahdollista laajan tietojen tuottajajoukon, nopean rekisteriin viennin ja erityisten tietopalvelukantojen ansiosta.

Tarkkaa paikallistietoa

Käyttämällä väestötietojärjestelmää maksat juuri siitä, mitä tarvitset. Tiedot saat haluamassasi muodossa: pelkkinä lukumäärinä, luetteloina ja/tai valmiina osoitetarroina.
Sallittujen poimintaperusteiden avulla voit rajata kohderyhmän hyvinkin tarkasti, esim. näin: 45-55 vuotiaat miehet, öljylämmitteisessä omakotitalossa Tampereen Pispalassa

Poimintaperusteet kaupallisiin tarkoituksiin:

Henkilöistä:
- ammatti
- nimi
- ikä
- sukupuoli
- äidinkieli
- osoite
- kotikunta

Rakennuksista:
- käyttötarkoitus
- rakennusvuosi
- kerrosala
- lämmitystapa ja -aine
- liittymät verkostoihin
- sijainti (esim. kunta, lähiosoite)

Tietosuoja

Tietojen luovutuksessa noudatetaan voimassaolevaa lainsäädäntöä. Yksilön tietosuojan toteutuminen on tietopalveluiden toiminnan lähtökohta. Suoramarkkinointiin yms. ei luovuteta tietoja henkilöistä, jotka ovat sen kieltäneet.

Palveluprosessi:
Tietopalvelu