Aloitussivu / Palvelut / Nimiasiat / Nimenmuutokset / Etunimenmuutos-palvelu

Etunimen muutos sähköisesti

Nimenmuutos-palvelu on verkkopalvelu, jossa henkilö voi lähettää ja maksaa etunimenmuutoshakemuksen sähköisesti. Tulevaisuudessa palvelun kautta pääsee vaihtamaan myös sukunimensä. Sukunimenmuutoksen kehittäminen alkaa kesällä 2019. 

Palvelu on vielä kehitysvaiheessa oleva testiversio ja sitä ei ole tässä vaiheessa käännetty ruotsiksi.

Toimi näin

Palvelu on käytettävissä osoitteessa https://nimenmuutos.maistraatti.fi

Pääset kirjautumaan palveluun Suomi.fi-tunnistusta käyttäen esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla.

Etunimenmuutoshakemuksen jättäminen maksaa 45€. Palvelussa on käytössä Suomi.fi-maksut -palvelu, jonka kautta pääset maksamaan hakemuksesi ennen sen lähettämistä.

Palvelu tekee alustavan tarkastuksen ilmoittamallesi nimelle, ja antaa välittömästi palautteen siitä, onko nimi todennäköisesti hyväksyttävissä vai perusteluita vaativa. Palvelun kautta uusi etunimesi välittyy entistä nopeammin väestötietojärjestelmään, sillä tieto pystytään välittämään hakemuksen hyväksynnän yhteydessä suoraan järjestelmään.

Kenelle ja millä ehdoin

Käyttääksesi palvelua sinun tulee olla täysi-ikäinen ja asua Suomessa. Poikkeuksena ovat henkilöt, jotka asuvat Ahvenanmaalla tai joilla ei ole kotikuntaa Suomessa. 

Hakemusta ei voi lähettää toisen ihmisen puolesta.

Ota yhteyttä:

Palvelun kautta lähetetyt hakemukset käsittelee alkuvaiheessa keskitetysti Pohjois-Suomen maistraatin Kajaanin yksikkö. Palvelusta tai sen kautta lähetetyistä hakemuksista tulevat yhteydenotot ja kyselyt voi ohjata Kajaanin yksikköön: puh. 02955 39080 arkisin klo 9-11, nimiasiat.pohjois-suomi(at)maistraatti.fi