Aloitussivu / Palvelut / Väestötietojärjestelmän todistukset / Itsepalvelu

Itsepalvelu

Todistukset väestötietojärjestelmästä -palvelussa voit tilata sähköisiä todistuksia itsepalveluna. Palvelun käyttöön tarvitaan verkkopankkitunnukset. Todistus tilataan, maksetaan ja vastaanotetaan sähköisesti. Palvelussa on mahdollista tilata tässä vaiheessa elossaolotodistus sekä asuinpaikkatodistus kotimaista käyttöä varten. Myöhemmin palveluun tullaan lisäämään myös muita todistustyyppejä.

Kenestä voin tilata todistuksen itsepalveluna?

Voit tilata todistuksen itsestäsi.

Minkä ikäinen henkilö voi tilata todistuksen itsepalveluna?

Täysi-ikäinen voi tilata minkä tahansa tarjolla olevan todistuksen.

15-18-vuotias pystyy tilaamaan itsestään elossaolotodistuksen sekä asuinpaikkatodistuksen. Alaikäiselle voidaan luovuttaa ainoastaan todistuksen tilauksen hetkellä voimassa olevat tiedot. Jos tarvitset muita todistuksia tai muita tietoja todistukselle, niin voit pyytää huoltajaasi tilaamaan tiedot tai olla yhteydessä maistraattiin.

Palvelu ei ole tarjolla alle 15-vuotiaille.

Miten turvakielto vaikuttaa todistusten tilaamiseen itsepalveluna?

Jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on turvakielto, voit tilata todistuksen normaalisti itsestäsi. Jos huollettavallasi on turvakielto, ei hänestä voida tilata todistusta sähköisen palvelun avulla. Jos olet 15-18-vuotias, ja sinulla on turvakielto, et voi tilata todistusta sähköisen palvelun kautta, otathan tällaisessa tapauksessa yhteyttä suoraan maistraattiin.

 

Miten voin tarkistaa sähköisen todistuksen oikeellisuuden?

Voit tarkistaa todistuksen oikeellisuuden olemalla yhteydessä Maistraattiin.

Tarkastus voidaan tehdä todistuksen alareunassa olevalla 32-merkkisellä tunnisteella. Tunnisteen lisäksi pyynnön esittäjän on kerrottava sekä tunniste että henkilön tiedot (nimi, syntymäaika ja / tai henkilötunnus) tarkistuksen tekemiseksi. 

Miten voin antaa palautetta palvelusta?

Palautteet ja kysymykset sähköiseen palveluun liittyen voi lähettää osoitteella: todistus.palaute@maistraatti.fi