Veronumerojen myöntäminen ulkomaalaisille alkaa kesäkuussa
 
Aloitussivu / Ajankohtaista / Veronumerojen myöntäminen ulkomaalaisille alkaa kesäkuussa

Veronumerojen myöntäminen ulkomaalaisille alkaa kesäkuussa

Tilapäisesti Suomeen töihin tulevat ulkomaalaiset rakennusalan työntekijät saavat henkilötunnuksen ja veronumeron 1.6.2012 alkaen verotoimistosta. Henkilötunnuksen saaminen edellyttää henkilökohtaista asiointia Verohallinnon toimipisteessä. Henkilötunnuksia ja veronumeroja annetaan 40 verotoimistossa.

Jos henkilötunnusta hakeva ulkomaalainen työntekijä aikoo oleskella Suomessa vähintään vuoden, henkilötunnuksen antaa edelleenkin maistraatti. Vasta maistraatista henkilötunnuksen saatuaan työntekijä voi mennä hakemaan verotoimistosta veronumeron.

Veronumero otetaan käyttöön 1.9.2012

Jokaisella rakennustyömaalla työskentelevällä henkilöllä on oltava 1.9.2012 alkaen työmaalla näkyvissä henkilötunniste, johon on merkitty myös veronumero. Uusilla työmailla veronumero on pakollinen henkilötunnisteessa 1.9.2012 alkaen, mutta vanhoilla työmailla se on pakollinen vasta siirtymäajan jälkeen viimeistään 1.3.2013. Veronumeromenettely ei koske yksityishenkilöiden omakotityömaita.

Veronumero on toimitettu kaikille henkilöasiakkaille vuoden 2012 verokortin yhteydessä. Ammatinharjoittajat saavat veronumeron verotoimistosta.

Lisätietoa:

Verohallinto, ylitarkastaja Sari Wulff, puh. 040 0273171
Verohallinto, ylitarkastaja Elina Seppälä, puh. 040 4805090
www.vero.fi/veronumero