Aloitussivu / Ajankohtaista / Sisä-Suomen maistraatti palkittiin Suomen parhaana kesätyönantajana

Sisä-Suomen maistraatti palkittiin Suomen parhaana kesätyönantajana

Suomen paras kesätyönantaja 2012Sisä-Suomen maistraatin Jyväskylän yksikkö on valittu vuoden 2012 Suomen parhaaksi kesätyönantajaksi. Voittajan valitsi Akavan opiskelijavaltuuskunta AOVAn raati, jonka puheenjohtajana toimi työministeri Lauri Ihalainen.

Raati painotti valinnassaan esimiestyön laatua. Raadin mielestä Sisä-Suomen maistraatti erottui edukseen erityisesti siinä, että se on järjestelmällisesti kehittänyt toimintaansa työnantajana ja vahvistanut sukupolvien välistä yhteistyötä työpaikalla.

  • Työnantajien kannattaa hyödyntää eri-ikäisten vuorovaikutusta ja varmistaa osaamisen ja kokemuksen siirtyminen uusille sukupolville. Sisä-Suomen maistraatissa on oivallettu, että julkinen sektori voi kilpailla osaajista ja tulevaisuuden työntekijöistä nimenomaan olemalla hyvä työnantaja, korostaa palkinnon luovuttanut työministeri Ihalainen.

AOVAn puheenjohtaja Ted Apter kiittää Sisä-Suomen maistraattia kannustavasta ilmapiiristä ja hyvästä esimiestyöstä.

  • Sukupolvien välinen yhdenvertaisuus ja yhteistyö ovat Jyväskylän yksikössä toiminnan lähtökohtia. Nuoria työntekijöitä kunnioitetaan ja heille annetaan mahdollisuus ammatti-identiteetin kehittämiseen, Apter sanoo.

AOVA haluaa palkinnollaan muistuttaa, että julkinen sektori on houkutteleva työnantaja korkeasti koulutetuille nuorille.

  • Kuntien ja valtion on kiinnitettävä huomiotaan vetovoimaansa työnantajina, koska kilpailu osaajista on kovaa. Työmarkkinoille tulee vuosittain noin 10 000 työntekijää vähemmän kuin mitä eläkkeelle siirtyy, Apter huomauttaa.

Palkinnon vastaanottanut Sisä-Suomen maistraatin päällikkö Auli Peltoniemi on huomionosoituksesta erittäin iloinen.

  • Tavoitteenamme on näyttää nuorille, miten mielekästä ja palkitsevaa työskentely valtion paikallishallinnossa voi parhaimmillaan olla, Peltoniemi kertoo. 

Suomenn paras kesätyönantaja -palkinto jaettiin tänä vuonna viidettä kertaa. Voittaja valittiin korkeakouluopiskelijoilta saatujen 56 ehdotuksen joukosta. Lisäksi raati myönsi kunniamaininnan esimerkillisestä kesätyönantajana toimimisesta Destialle, Imatran kaupungin vammaispalveluille ja Pelastusarmeijan lomakotitoiminnalle.

Voittajien ja kunniamaininnan saaneiden kommentteja voi lukea osoitteessa www.paraskesatyonantaja.fi

Akava on Suomen johtava opiskelijoiden työmarkkinajärjestö. Akavan opiskelijat on lähes 108 000 korkeakouluopiskelijan yhteisö, jonka äänenä Akavan opiskelijavaltuuskunta AOVA toimii. AOVA ajaa korkeakouluopiskelijoiden etua toimimalla aktiivisena ja aloitteellisena yhteiskunnallisena keskustelijana.   
 
Lisätietoja:
Raadin sihteeri, Akavan opiskelija-asiamies Elina Havu, puh. 050 341 4894
Akavan opiskelijavaltuuskunta AOVAn puheenjohtaja Ted Apter, puh. 050 341 4914
Sisä-Suomen maistraatin päällikkö Auli Peltoniemi, puh. 029 553 7449