Ruotsinkielisille muuttoilmoituspuhelimelle oma numero
 
Aloitussivu / Ajankohtaista / Ruotsinkielisille muuttoilmoituspuhelimelle oma numero

Ruotsinkielisille muuttoilmoituspuhelimelle oma numero

Väestökirjahallinnon ja Postin yhteinen muuttoilmoituspuhelin palvelee maanantaista perjantaihin klo 8.00 – 16.00. Lauantaisin ja pyhäpäivisin palvelu on suljettu. Ruotsinkielinen palvelu on saanut oman puhelinnumeron 0295 535 536. Suomenkielellä palvellaan numerossa 0295 535 535. Puhelun hinta määräytyy operaattorikohtaisen paikallisverkkomaksun tai matkapuhelinmaksun mukaan. Jonottaminen on maksullista. Puhelimessa saa aina henkilökohtaista palvelua.

Muuttoilmoitus internetissä

Muuttoilmoituksen voi tehdä ympäri vuorokauden internetissä osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi tai www.posti.fi/muuttoposti.  

Muuttoilmoitus lomakkeella

Muuttoilmoituksen voi tehdä myös lomakkeella, jonka saa maistraatista tai postista.

Osoitetietojen laatu maailman huippuluokkaa

Muuttoilmoituksen tekeminen internetissä tai puhelimitse on helppoa ja nopeaa - nykyään jo noin 70 % muuttoilmoituksista tehdään sähköisesti. Muuttoilmoituksen myötä väestötietojärjestelmä, viranomaiset, monet yritykset ja yhteisöt saavat tiedon muuttuneesta osoitteesta. Ilmoittamalla uuden osoitteen samalla myös Postille varmistuu postin jakelu perille uuteen osoitteeseen. Luettelot väestötietojärjestelmästä ja Postin osoitetietojärjestelmästä tietoja saavista organisaatioista löytyvät osoitteesta www.muuttoilmoitus.fi.

Osoitetietojen laatu on maassamme yhteisen keruumenettelyn ansiosta maailman huippuluokkaa. Luotettavuustutkimusten mukaan väestötietojärjestelmän pysyvien osoitteiden oikeellisuus on viime vuosina ollut 99,0 %.

Lisätietoja:

Palvelukoordinaattori Anne Torkkel-Naumanen, puh. 050 563 5712 tai 0295 535 310 sekä internetistä www.vrk.fi -> Muuttoilmoitus

Meddelandet finns på svenska på webbadressen www.vrk.fi/sv