Aloitussivu / Ajankohtaista / Kutsut kesän juhliin ajantasaisilla osoitteilla

Kutsut kesän juhliin ajantasaisilla osoitteilla

Väestörekisterikeskuksen Osoitepalvelu.netistä löytyvät niin sukulaisten kuin ystävienkin ajantasaiset osoitteet. Lakkiais-, rippi- tai hääjuhlien järjestelyissä sukulaisten ja ystävien vanhentuneet osoitteet voivat olla kutsujen lähettäjille suuri huolenaihe. Oikeilla osoitteilla lähetetyt kutsut löytävät ajoissa perille.

Osoitepalvelu.netistä voi hakea lähes kaikkien Suomessa asuvien henkilöiden viralliset osoitetiedot. Palvelusta löytyvät myös ulkomailla asuvien suomalaisten osoitteet, mikäli he ovat ilmoittaneet voimassa olevan osoitteensa maistraatille. Osoitteita voi hakea henkilön etu- ja sukunimen perusteella. Nimet voivat olla entisiä tai nykyisiä. Tarkentavina hakuehtoina voi käyttää mm. henkilön ikää, syntymäaikaa sekä nykyistä tai entistä kotikuntaa.

Osoite luovutetaan yksilöidystä ja yksiselitteisesti tunnistetusta henkilöstä, joka on täyttänyt 15 vuotta, eikä ole kieltänyt osoitteensa luovuttamista.

Osoitepalvelu.netistä voi tilata yhden tai useamman henkilön osoitteen samalla maksukerralla. Yksi osoite maksaa 1,24 euroa ja maksu suoritetaan verkkopankissa. Palvelun maksullisuus perustuu väestötietolakiin, valtion maksuperustelakiin ja valtiovarainministeriön asetuksen perusteella Väestörekisterikeskuksen vahvistamaan hintaan. Osoitteita voit tiedustella myös puhelimitse numerosta 0600 0 1000 (1,70 euroa/minuutti + pvm/mpm).

Osoitepalvelun tiedot perustuvat väestötietojärjestelmän tietoihin. Tilastokeskuksen vuonna 2011 tekemän tutkimuksen mukaan väestötietojärjestelmässä olevat vakinaiset osoitetiedot olivat 99 %:sesti oikein.

Lisätietoja:

Palvelukoordinaattori Katja Salminen, puh. 0295 535 298