Kaupparekisterin uusi käsittelyjärjestelmä otettu käyttöön
 
Aloitussivu / Ajankohtaista / Kaupparekisterin uusi käsittelyjärjestelmä otettu käyttöön

Kaupparekisterin uusi käsittelyjärjestelmä otettu käyttöön

Kaupparekisteri-ilmoitukset käsitellään 12. toukokuuta 2014 alkaen uudessa järjestelmässä. Järjestelmämuutos ei aiheuta kaupparekisteri-ilmoitusten tekemiseen muutoksia, mutta nyt PRH:n ja maistraattien käytössä on teknisesti nykyaikaisempi järjestelmä. Kaupparekisterin tieto- ja asiointipalvelut avataan käyttöön vaiheittain tämän päivän aikana.

Uusi järjestelmä automatisoi työvaiheita ilmoituksen kirjaamisesta arkistointiin ja nopeuttaa siten ilmoitusten käsittelyä. Kun järjestelmä on täydessä käytössä, ilmoitusten rekisteröinti on nykyistä nopeampaa. Lisäksi uusi järjestelmä mahdollistaa uusien palvelujen kehittämisen.

Isojen järjestelmämuutosten yhteydessä palveluihin tulee tyypillisesti käyttökatkoksia ensimmäisten viikkojen ja kuukausien aikana, ja niistä tiedotetaan välittömästi. PRH pahoittelee asiakkaille mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Ilmoitusten käsittely ja rekisteröinti toukokuussa

Kaupparekisterin siirto uuteen järjestelmään aiheutti katkoja palveluissamme, mutta PRH ja maistraatit ottivat ilmoituksia vastaan koko järjestelmäsiirron eli 2.-9. toukokuuta 2014 ajan. Siirron aikana käsittelyä ei kuitenkaan voitu aloittaa välittömästi. Tämän takia ilmoitusten käsittely kestää toukokuussa kaupparekisterissä tavallista pitempään.
Päätökset siirron aikana rekisteröidyistä kaupparekisteri-ilmoituksista lähetään 12. toukokuuta. Tällöin rekisteröinnit myös kuulutetaan kaupparekisterilain mukaisesti.

Uusien palvelujen kehittäminen

Järjestelmäuudistus on osa laajaa kokonaisuutta, josta on toteutettuna jo säätiörekisterijärjestelmä ja useita muita itsenäisiä järjestelmiä. Vuosi sitten avattua osakeyhtiön perustamispalvelua käyttää jo nyt kolmannes kaikista osakeyhtiön perustajista. Toinen paljon käytetty palvelu on Virre, jossa tehdään vuosittain 2,7 miljoonaa hakua.

Järjestelmäuudistus mahdollistaa uusien palveluiden kehittämisen, ja PRH:n tavoitteena on ottaa käyttöön syksyllä 2014 uusi sähköinen palvelu osakeyhtiöiden hallituksen, toimitusjohtajan ja muiden yhtiön edustajien tietojen ilmoittamiseen.

Katso kaupparekisteri-ilmoitusten käsittelyaikaennuste

Lisätietoa:
Kaupparekisteripäällikkö Sakari Kauppinen (ilmoitusten käsittelyyn liittyvät asiat)
puh. 029 509 5569, etunimi.sukunimi(at)prh.fi
Asiakas- ja tietopalvelupäällikkö Kirsi Lahtinen (tietopalveluun liittyvät asiat)
puh. 029 509 5808, etunimi.sukunimi(at)prh.fi
Kehittämispäällikkö Ulla-Maija Sarkkinen (tietojärjestelmiin liittyvät asiat)
puh. 029 509 5406, etunimi.sukunimi(at)prh.fi